Βιογραφικό Κυρ Δημητρίου Ιωαννίδη, Άρχοντος Πρωτοψάλτου

Βιογραφικό Κυρ Δημητρίου Ιωαννίδη, Άρχοντος Πρωτοψάλτου

Δημοσίευσηαπό Ιωαννίδης Δημήτριος » Τετ 21 Ιαν 2009, 17:16:10

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΡΧΩΝ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ
…………………..

Γόνος οικογενείας Πρωτοψαλτών και Μουσοτραφών εργατών της Βυζαντινής Μουσικής και του Ιερού Αναλογίου στήν Κων/πολη, επί 3 γενεές, από τίς οποίες βγήκαν ένας Κυριακός ( ο επονομαζόμενος « Καλόγηρος » ), ένας Νικόλαος ( το γνωστό μέλος της Πατριαρχικής Επιτροπής του 1881 και ο άνθρωπος του οποίου φέρει το όνομα ( γνωστός στήν Πόλη και σάν « Τάκης »), που ίδρυσε με Πατριαρχική Εντολή, την Μουσική Ακαδημία στήν Τραπεζούντα.
Οι ρίζες της οικογενείας του, ξεκινούν από την Καισάρεια της Καππαδοκίας και τα κλωνάρια της, ανθίζουν στό Κοντοσκάλι της πάλαι ποτέ « Βασιλίδος των Πόλεων ». Ο ίδιος, γεννήθηκε το 1940.
Με την είσοδό του στό Δημοτικό Σχολείο, άρχισαν και τα πρώτα του βήματα, πάνω στίς Κλίμακες της Βυζαντινής Μουσικής, με τη βοήθεια του Πατέρα του Κυριάκου, από τον οποίον απόκτησε το γνήσιο « Πατριαρχικό » λεγόμενο Ύφος, ενώ παράλληλα, έμαθε όσο λίγοι, την Τυπική Διάταξη των Ιερών Ακολουθιών της Θείας Λατρείας μας.
Σε ηλικία 10 ετών, γνωρίστηκε με τον Μεγάλο Δάσκαλο της Πατρώας » Μουσικής, Θεόδωρο Χατζηθεοδώρου, με την προσωπική παρέμβαση του οποίου πρός τον τότε Επίσκοπο Ρωγών και Πρωτοσύγγελο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ( και μετέπειτα Μητροπολίτη Κοζάνης ) κ. Διονύσιο, διορίστηκε στόν Δεξιό Χορό του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, υπό τον Πρωτοψάλ-τη κ. Περιστέρη.
Κατά την εποχή εκείνη, είχε την ευτυχία να ακούσει και να σπουδάσει από κοντά, Μεγάλους Πρωτοψάλτες και Δασκάλους της Βυζαντινής Μουσικής, όπως τους κ. κ. Βλαχόπουλο, Γεωργιάδη, Ρουσσινόπουλο, Μαργαριτόπουλο, Σακκίδη, Περσίδη, Ελοσίτη, Καμπανίδη, Μουτάογλου, Σαββινόπουλο και αρκετούς άλλους, από τους οποίους διδάχθηκε πολλά.
Εάν όμως όπως λένε πολλοί, γνωρίζει σήμερα μερικά πράγματα, γύρω από την Βυζαντινή μουσική μας, αυτό το οφείλει στον Νίκο το Σαλτάρη, τον Κουλουριώτη Μουσικολόγο, ο οποίος από τα 17 του χρόνια, τον παρακολουθούσε ανελλιπώς και τουλάχιστον 2 με 3 φορές το μήνα, συζητούσαν επί ώρες για διάφορα θέματα, γύρω από την Βυζαντινή Μουσική. Αυτή η επικοινωνία, κράτησε για 30 – 35 χρόνια.
Βέβαια το « λούστρο » στήν ψαλμωδία του, άρχισε να το αποκτά αργότερα, μετά την γνωριμία του, με τον Πρωτοψάλτη Δημήτριο Μαγούρη, από τον οποίον έμαθε ( όπως λέει και ο ίδιος ) να ψάλλει Κανόνες και τελειοποιήθηκε μουσικά μπορούμε να πούμε, με την πολύχρονη συνεργασία που είχε, με τον ( έκπτωτο από τις Τουρκικές αρχές ), Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, Θρασύβουλο Στανίτσα, του οποίου υπήρξε για αρκετά χρόνια, Δομέστικος, στενός φίλος και συνεργάτης.
Από το 1953, σε ηλικία 13 ετών, πρωτοδιορίζεται σαν Λαμπαδάριος, τον Ιε-ρό Ναό της Αγίας Μαρίνας Πειραιώς, αρχίζοντας έτσι, την σταδιοδρομία του σάν Ιεροψάλτης. Μιά σταδιοδρομία, που συνέχισε ευδόκιμα επί 54 ολόκληρα χρόνια, ψάλλοντας σε διάφορους Ναούς, του Λεκανοπεδίου της Αττικής. Από το 2007, απεσύρθη από την ενεργό δράση και ασχολείται με την σωστή διάδοση της Βυζαντινής Μουσικής. Ο τρόπος που αποδίδει αυτά που ψάλλει και υποστηρίζει, βασίζεαι πάνω στή λεγόμενη « Πατριαρχική » νοοτροπία και απαγγελία.
Το 1978, δημιούργησε το « Φροντιστήριο του Ιεροψάλτου », όπου δίδαξε σε Συναδέλφους Ιεροψάλτες ( διορισμένους και μή, κατόχους Πτυχίων και Διπλωμάτων Βυζαντινής Μουσικής και Μουσικοδιδασκάλου ), Θεωρία, Τυ-πικό και Εκτέλεση. Το Φροντιστήριο αυτό, λειτούργησε μέχρι το 1983, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Καμινίων Πειραιώς και, μεταξύ των άλ-λων, πέρασαν απ’ αυτό και 14 Κληρικοί.
Το 1986, ίδρυσε το Σύλλογο Διάσωσης και Διάδοσης της Εθνικής Παραδο-σιακής μας Μουσικής, με τον διακριτικό τίτλο « ΟΙ ΥΜΝΩΔΟΙ », του οποί-ου είναι Πρόεδρος και Χοράρχης, στο τμήμα της Χορωδίας, η οποία έχει διαπρέψει με τις εμφανίσεις της, σε όλες τις αίθουσες της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς επίσης και στήν Επαρχία, με ομολογουμένως τεράστια επιτυχία. Ο αείμνηστος Θρασύβουλος Στανίτσας, ακούγοντας κάποτε μια κασέ-τα από εκδήλωση της Χορωδίας, είχε πεί σε παρευρισκομένους : « Πάει ! Αυτός μας πήρε τα οφφίκια ».
Έχει ασχοληθεί επισταμένα με το Δημοτικό μας Τραγούδι, του οποίου ας σημειωθεί, είναι άριστος εκτελεστής, έχοντας μεταφέρει περισσότερα από 2000 τραγούδια στή Βυζαντινή Σημειογραφία, καθώς επίσης και πάνω από 110 Μανέδες.
Το κύριο όμως έργο του, είναι η μελοποίηση νέων μελών, πάνω σε πατροπαράδοτες Βυζαντινές γραμμές και την Πατριαρχική Παράδοση και νοοτροπία. Έτσι, εκτός από την Οκτώηχο, Τριώδιο, Μεγ. Εβδομάδα, Πεντηκοστάριο, όλο το Εορτολόγιο του Ενιαυτού, Καταβασίες και Δοξολογίες ( Αργές και Σύντομες ), έχει ηχογραφήσει όλα τα Προσόμοια, Προσομοιακά Απολυτίκια και τους Ειρμούς όλων των Κανόνων του Ενιαυτού, καθώς επίσης, έχει συνθέσει σε καθαρά δική του μουσική σύνθεση, βασισμένη πάντα στην Πατριαρχική νοοτροπία, πάμπολλες σει-ρές μαθημάτων, όλων των ειδών.
Οι επαϊοντες που έχουν μελετήσει στο σύνολό του αυτό το έργο, το οποίο αποτελείται από περισσότερους από 24 ογκώδεις τόμους και το οποίο έχει αρχίσει σιγά – σιγά, να προχωρεί πρός την έκδοσή του, βεβαιώνουν ότι εάν αθροίσουμε το συγγραφικό έργο, όλων μαζί των Μουσικοσυνθετών, από την Άλωση της Πόλης μέχρι σήμερα, είναι αμφίβολο, άν θα πλησιάσει στό 1/3 το πολύ – πολύ, του δικού του έργου.
Ας σημειωθεί επίσης, ότι διατηρεί το μεγαλύτερο ίσως «Φωνοαρχείο » Βυζαντινής Μουσικής στόν Ελλαδικό χώρο ( περίπου 480.000 πόδια ταινίες ), με τίς φωνές όλων των λεγομένων Μεγάλων Πρωτοψαλτών. Αυτό όμως που τον κάνει να ξεχωρίζει κατά πολύ, από τους υπόλοιπους Πρωτοψάλτες και Μελοποιούς της εποχής του και όχι μόνον, είναι εκτός της μεγάλης ευκολίας, με την οποία μπορεί και διαβάσει ένα οποιοδήποτε μουσικό κεί-μενο με την πρώτη ματιά, η ευαισθησία που έχει στά ακούσματα των διαφόρων Εκτελεστών Βυζαντινής – Δημοτικής ή και κοσμικής ακόμη Μουσικής ( χωρίς να εξαιρείται και αυτή των Τούρκων ή Αράβων Χανεντέδων ), καθώς και η καταπληκτική ικανότητά του, να μεταφέρει άνετα, αυτά που ακούει στό χαρτί, γραμμένα με τους Χαρακτήρες και τα Σημαδόφωνα της Βυζαντινής Σημειογραφίας.
Έχει τιμηθεί κατά καιρούς, από διαφόρους Φορείς, Μητροπόλεις, Συλλόγους, Ωδεία κ.λ.π. και η συγκομιδή Τιμητικών Διπλωμάτων, μεταλλείων, Πλα-κετών και το τεράστιο πλήθος, από εγκωμιαστικών προσομοίων από τους Φίλους και Μαθητάς του, είναι αξιοζήλευτα.
Το μεγαλύτερο όμως γεγονός στή σταδιοδρομία του, συνέβη τον Μάρτιο του 1993, όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κων/πόλεως κ. κ. Βαρθολομαίος, θεω-ρώντας θετική, την μέχρι τούδε προσφορά του στή Βυζαντινή Μουσική και γενικότερα στό χώρο της Εκκλησίας και κατόπιν προτάσεως του εκλιπόντος Γέροντος Χαλκηδόνος Μελίτωνος, « κατ’ ιδίαν Πατριαρχικήν αυτού φιλοτιμίαν και προαίρεσιν », του απένειμε το Οφφίκιο του Άρχοντος Πρωτοψάλ-του, της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, εντελλόμενος όπως « της προσηκούσης τω Οφφικίω τούτω τιμής, πάντοτε και παρά πάντων, απολαύων και αξιούμενος ». Έτσι, πήρε τη θέση του, ανάμεσα στούς Οφφικιάλους του Οικουμενικού Θρόνου.
Κατά καιρούς, έχει συνεργαστεί με διάφορα περιοδικά και εφημερίδες, εργαζόμενος σάν Δημοσιογράφος και μάλιστα, ανήλθε στό αξίωμα του Γενικού Γραμματέα, της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού Τύπου. Ειδικότητές του, η πολιτική και η σάτιρα.
Στόν Ιεροψαλτικό Τύπο, έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα, με τα οποία στηλιτεύει, κάθε απόκλιση από τα καθιερωμένα και την Παράδοση. Σε όλα τα άρθρα του, διαφαίνεται η μαχητικότητά του, ενάντια σε κάθε εξτρεμιστή και διαφθορέα της Βυζαντινής μας Μουσικής. Επίσης, έχει συνεργαστεί κατ’ επανάληψη με διάφορους Φορείς και έχει λάβει μέρος, σε πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, με θέματα, σχετικά με την Εθνι-κή μας Μουσική.
Σήμερα, αποχωρήσας μετά από 55 χρόνια ενερφούς δράσεως από τα Ιερά Αναλόγια, κατοικεί στον Άγιο Ιωάννη τον Ρέντη ( οδός Έλλης 16, το τηλέφωνό του είναι το 210 – 48 – 24 – 725 ) και εξακολουθεί να παραδίδει μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής, σε κάθε σοβαρά ενδιαφερόμενο και η μέθοδος που χρησιμοποιεί, εγγυάται αδιαφιλονίκητα, την ανάγνωση οιουδήποτε μουσικού κειμένου, με την πρώτη ματιά.
Κύριο μέλημά του, αποτελεί η σωστή επένδυση της Μουσικής των Πατέρων μας, κυρίως σε άτομα νεαράς ηλικίας.
Δημήτριος Ιωαννίδης
Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως
Ιωαννίδης Δημήτριος
 
Δημοσ.: 554
Εγγραφη: Τετ 21 Ιαν 2009, 11:47:12

Re: Βιογραφικό Κυρ Δημητρίου Ιωαννίδη, Άρχοντος Πρωτοψάλτου

Δημοσίευσηαπό Dionysios » Τετ 21 Ιαν 2009, 18:50:38

Σεβαστὲ δάσκαλε, σᾶς καλωσορίζουμε θερμὰ ἐδῶ viewtopic.php?f=158&t=213&p=553#p553
Διονύσιος ᾿Ανατολικιώτης, http://www.symbole.gr
e-mail: symbole@mail.com — Skype: dionysios-anat
«γηράσκω ἀεί διορθούμενος», τρίτη 11/7/2000
Άβαταρ μέλους
Dionysios
 
Δημοσ.: 3950
Εγγραφη: Πέμ 11 Σεπ 2008, 21:30:05
Τοποθεσια: ᾿Αθῆναι

Διάφορες ἀνακοινώσεις

Δημοσίευσηαπό Ιωαννίδης Δημήτριος » Τρί 10 Φεβ 2009, 19:11:34

Λόγω νέων εκδόσεων, διαθέτω τους εναπομείναντας τόμους των βιβλίων μου "Εσπερινού" και "Θεωρητικού" σε τιμές, κατω από το ήμισυ της αρχικής. Το τηλέφωνό μου είναι 2104824725 και τα Ταχυδρομικά δικά Σας.
Δημήτριος Ιωαννίδης
Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως
Ιωαννίδης Δημήτριος
 
Δημοσ.: 554
Εγγραφη: Τετ 21 Ιαν 2009, 11:47:12

Re: Αναλυτικός Πίναξ συγγραφικού έργου Δημητρίου ᾿Ιωαννίδη

Δημοσίευσηαπό Ιωαννίδης Δημήτριος » Παρ 06 Μαρ 2009, 11:33:42

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥ ΕΡΓΟΥ
………

Χ Ε Ρ Ο Υ Β Ι Κ Α ( Γενικά ) = 261

ΗΧΟΣ Α΄. = 31 ΗΧΟΣ ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Α΄. = 34
- . - Β΄. = 31 - . - . - - . - Β΄. = 31
- . - Γ΄. = 31 - . - Β Α Ρ Υ Σ = 29
- . - ΑΓΙΑ = 31 - . - ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Δ΄. = 30
ΗΧΟΣ ΛΕΓΕΤΟΣ = 5
………

ΧΕΡΟΥΒΙΚΑ ( Ψιλών Καθημερινών ) = 8
(Ένα σε κάθε Ήχο )
........

ΧΕΡΟΥΒΙΚΑ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΩΝ = 11

« ΝΥΝ ΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ… »

ΗΧΟΣ Α΄. = 1 ΗΧΟΣ ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Α΄. = 1
- . - Β΄. = 1 - . - - . - - . - Β΄. = 3
- . - Γ΄. = 1 - . - Β Α Ρ Υ Σ = 1
- . - ΑΓΙΑ = 1 - . - ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Δ΄. = 1
ΗΧΟΣ ΛΕΓΕΤΟΣ = 1

Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Κ Α

1) ΚΥΡΙΑΚΩΝ ( ΑΙΝΕΙΤΕ ) = 114

ΗΧΟΣ Α΄. = 13 ΗΧΟΣ ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Α΄. = 14
- . - Β΄. = 14 - . - - . - - . - Β΄. = 13
- . - Γ΄. = 14 - . - Β Α Ρ Υ Σ = 14
- . - ΑΓΙΑ = 14 - . - ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Δ΄. = 16
ΗΧΟΣ ΛΕΓΕΤΟΣ = 2
………

2) ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΕΝΙΑΥΤΟΥ = 73

Α ) Ε Β Δ Ο Μ Α Δ Ο Σ = 29

ΔΕΥΤΕΡΑΣ : « Ο ποιών τους Αγγέλους Αυτού… »
Σε ήχους : Α΄. , ΑΓΙΑ , ΠΛΑΓΙΟ του Β΄. & ΒΑΡΥ. ΣΥΝΟΛΟΝ = 4
ΤΡΙΤΗΣ : « Εις μνημόσυνον αιώνιον… »
Σε ήχους : Α΄. , Α΄. εκ του ΚΕ , Β΄. , Γ΄. , ΑΓΙΑ ( 2 ) , ΠΛΑΓΙΟ του Α΄. ( 3 ) , ΒΑΡΥ & ΠΛΑΓΙΟ του Δ΄. ( 3 ) . ΣΥΝΟΛΟΝ = 13
ΤΕΤΑΡΤΗΣ : « Ποτήριον σωτηρίου λήψομαι… »
Σε ήχους : Α΄. ( 2 ) , ΑΓΙΑ ( 2 ) & σε Γ΄. ΣΥΝΟΛΟΝ = 5
ΠΕΜΠΤΗΣ : « Εις πάσαν την γην… »
Σε ήχους : Α΄. ( 2 ) , Β΄. & ΠΛΑΓΙΟ του Δ΄. ΣΥΝΟΛΟΝ = 4
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ : « Σωτηρίαν ειργάσω… »
Σε ήχους : ΠΛΑΓΙΟ του Α΄. & ΠΛΑΓΙΟ του Β΄. ΣΥΝΟΛΟΝ = 2
ΣΑΒΒΑΤΟΥ : « Μακάριοι ούς εξελέξω… »
Σε ήχους : Α΄. & Β΄. ΣΥΝΟΛΟΝ = 2
……….

Β ) Ε Ν Ι Α Υ Τ Ο Υ = 43

ΙΝΔΙΚΤΟΥ : « Ευλόγησον τον στέφανον… »
Σε ήχο : Α΄. ΣΥΝΟΛΟΝ = 1
ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ : « Κύριε ηγάπησας… »
Σε ήχους : ΠΛΑΓΙΟ του Β΄. & ΒΑΡΥ ΣΥΝΟΛΟΝ = 2
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ : « Εν τω φωτί… »
Σε ήχους : ΑΓΙΑ & ΠΛΑΓΙΟ του Α΄. ΣΥΝΟΛΟΝ = 2
ΥΨΩΣΕΩΣ : « Εσημειώθη εφ’ ημάς… »
Σε ήχους : ΑΓΙΑ ( 3 ) , ΠΛΑΓΙΟ του Β΄. & ΒΑΡΥ ΣΥΝΟΛΟΝ = 5
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ : « Λύτρωσιν απέστειλε… »
Σε ήχους : Α΄. , Α΄. εκ του ΚΕ , ΠΛΑΓΙΟ του Α΄. & ΠΛΑΓΙΟ του Β΄. ΣΥΝΟΛΟΝ = 4
ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ : « Επεφάνη η χάρις… »
Σε ήχους : Α΄. , ΠΛΑΓΙΟ του Α΄. & ΒΑΡΥ ΣΥΝΟΛΟΝ = 3
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ : « Εξελέξατο Κύριος… »
Σε ήχους : Α΄. ( 2 ) & ΑΓΙΑ ΣΥΝΟΛΟΝ = 3
ΛΑΖΑΡΟΥ : « Εκ στόματος νηπίων… »
Σε ήχο : Α΄. ΣΥΝΟΛΟΝ = 1
ΒΑΪΩΝ : « Ευλογημένος ο ερχόμενος… »
Σε ήχο : ΑΓΙΑ ΣΥΝΟΛΟΝ = 1
Μ. ΠΕΜΠΤΗΣ : « Του Δείπνου σου… »
Σε ήχο : ΠΛΑΓΙΟ του Β΄. ΣΥΝΟΛΟΝ = 1
Μ. ΣΑΒΒΑΤΟΥ : « Εξηγέρθη ως ο υπνών… »
Σε ήχους : Α΄. ( 2 ) & ΠΛΑΓΙΟ του Α΄. ΣΥΝΟΛΟΝ = 3
ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ : « Σώμα Χριστού μεταλάβετε… »
Σε ήχους : Α΄. , Β΄. , Γ΄. , ΑΓΙΑ , ΠΛΑΓΙΟ του Α΄. , ΠΛΑΓΙΟ του Β΄. & ΒΑΡΥ ΣΥΝΟΛΟΝ = 7
ΘΩΜΑ : « Επαίνει Ιερουσαλήμ τον Κύριον… »
Σε ήχους : Α΄. & ΠΛΑΓΙΟ του Α΄. ΣΥΝΟΛΟΝ = 2
ΜΕΣΟΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ : « Ο τρώγων μου την … »
Σε ήχο : ΠΛΑΓΙΟ του Δ΄. ΣΥΝΟΛΟΝ = 1
ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ : « Ανέβη ο Θεός εν αλαλαγμώ…»
Σε ήχους : ΑΓΙΑ & ΠΛΑΓΙΟ του Β΄. ΣΥΝΟΛΟΝ = 2
ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ : « Το Πνεύμα σου το αγαθόν…»
Σε ήχο : ΒΑΡΥ ΣΥΝΟΛΟΝ = 1
ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ : « Το Πνεύμα σου το Άγιον…»
Σε ήχο : Α΄. ΣΥΝΟΛΟΝ = 1
ΑΓ. ΠΑΝΤΩΝ : « Αγαλλιάσθε Δίκαιοι εν Κυρίω…»
Σε ήχους : Α΄. & ΠΛΑΓΙΟ του Δ΄. ( 2 ) ΣΥΝΟΛΟΝ = 3
………

Γ) Π Ρ Ο Η Γ Ι Α Σ Μ Ε Ν Ω Ν ( ΓΕΥΣΑΣΘΕ ΚΑΙ ΙΔΕΤΕ ) = 10

ΗΧΟΣ Α΄. = 2 ΗΧΟΣ ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Α΄. = 1
- . - Β΄. = 1 - . - - . - - . - Β΄. = 1
- . - Γ΄. = 1 - . - Β Α Ρ Υ Σ = 1
- . - ΑΓΙΑ = 1 - . - ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Δ΄. = 1
ΗΧΟΣ ΛΕΓΕΤΟΣ = 1

Λ Ε Ι Τ Ο Υ Ρ Γ Ι Κ Α ΠΛΗΡΗ ( ΜΕ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ ) = 81

ΗΧΟΣ Α΄. = 13 ΗΧΟΣ ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Α΄. = 10
- . - Β΄. = 6 - . - - . - - . - Β΄. = 11
- . - Γ΄. = 7 - . - Β Α Ρ Υ Σ = 9
- . - ΑΓΙΑ = 3 - . - ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Δ΄. = 11
ΠΡΩΤΟΒΑΡΥΣ = 1
ΧΟΥΖΑΜ = 1
ΔΕΥΤΕΡΟΠΡΩΤΟΣ = 2
ΗΧΟΣ ΛΕΓΕΤΟΣ = 6
Δ΄. ΣΤΙΧΗΡΑΡΙΚΟΣ = 1
………

ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ ( ΕΚΤΟΣ ΣΕΙΡΑΣ ) = 68

ΗΧΟΣ Α΄. = 11 ΗΧΟΣ ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Α΄. = 9
- . - Β΄. = 9 - . - - . - - . - Β΄. = 7
- . - Γ΄. = 6 - . - Β Α Ρ Υ Σ = 8
- . – ΑΓΙΑ = 2 - . - ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Δ΄. = 7
ΟΚΤΑΗΧΑ = 2
ΗΧΟΣ ΛΕΓΕΤΟΣ = 6
Δ΄. ΣΤΙΧΗΡΑΡΙΚΟΣ = 1
………

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ = 10

ΗΧΟΣ Α΄. = 1
- . - Α΄. εκ του ΚΕ = 1
- . - Β΄. = 3 ( Συντμήσεις εκ του Αρχαίου )
- . - Γ΄. = 1
- . - ΛΕΓΕΤΟΣ = 2 ( Αργόν & Σύντομον )
ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Β΄. = 1
- . - ΤΟΥ Δ΄. = 1
………

ΕΠΙ ΣΟΙ ΧΑΙΡΕΙ = 6

ΗΧΟΣ Β΄. = 1
ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Α΄. = 1
ΒΑΡΥΣ = 1
ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Δ΄. = 2
ΟΚΤΑΗΧΟΝ = 1
………

ΤΗΝ ΓΑΡ ΣΗΝ ΜΗΤΡΑΝ = 3

ΗΧΟΣ Β΄. = 1
ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Α΄. = 1
- . - ΤΟΥ Δ΄. = 1

Τ Ρ Ι Σ Α Γ Ι Α ( ΓΕΝΙΚΩΣ ) = 74

1) ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ = 5 3

ΗΧΟΣ Α΄. = 9 ΗΧΟΣ ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Α΄. = 8
- . - Β΄. = 7 - . - - . - - . - Β΄. = 3
- . - Γ΄. = 7 - . - Β Α Ρ Υ Σ = 5
- . - ΑΓΙΑ = 2 - . - ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Δ΄. = 6
ΔΕΥΤΕΡΟΠΡΩΤΟΣ = 2
ΗΧΟΣ ΛΕΓΕΤΟΣ = 2
- . - ΝΕΝΑΝΩ = 2

2) ΟΣΟΙ ΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΝ = 10

ΗΧΟΣ Α΄. = 2 ΗΧΟΣ ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Α΄. = 1
- . - Β΄. = 1 - . - - . - - . - Β΄. = 1
- . - Γ΄. = 1 - . - Β Α Ρ Υ Σ = 1
- . - ΑΓΙΑ = 1 - . - ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Δ΄. = 1
ΗΧΟΣ ΛΕΓΕΤΟΣ = 1

3) ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟΝ ΣΟΥ = 11

ΗΧΟΣ Α΄. = 1 ΗΧΟΣ ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Α΄. = 1
- . - Β΄. = 3 - . - - . - - . - Β΄. = 1
- . - Γ΄. = 1 - . - Β Α Ρ Υ Σ = 1
- . - ΑΓΙΑ = 1 - . - ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Δ΄. = 1
ΗΧΟΣ ΛΕΓΕΤΟΣ = 1

Δ Υ Ν Α Μ Ε Ι Σ ( ΓΕΝΙΚΩΣ ) = 106

1) ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ = 75

ΗΧΟΣ Α΄. = 13 ΗΧΟΣ ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Α΄. = 12
- . - Β΄. = 12 - . - - . - - . - Β΄. = 4
- . - Γ΄. = 7 - . - Β Α Ρ Υ Σ = 8
- . - ΑΓΙΑ = 3 - . - ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Δ΄. = 8
ΔΕΥΤΕΡΟΠΡΩΤΟΣ = 3
ΗΧΟΣ ΛΕΓΕΤΟΣ = 3
- . - ΝΕΝΑΝΩ = 3

2) ΟΣΟΙ ΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΝ = 14

ΗΧΟΣ Α΄. = 5 ΗΧΟΣ ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Α΄. = 1
- . - Β΄. = 2 - . - - . - - . - Β΄. = 1
- . - Γ΄. = 1 - . - Β Α Ρ Υ Σ = 1
- . - ΑΓΙΑ = 1 - . - ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Δ΄. = 1
ΗΧΟΣ ΛΕΓΕΤΟΣ = 1

3) ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟΝ ΣΟΥ = 16

ΗΧΟΣ Α΄. = 1 ΗΧΟΣ ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Α΄. = 1
- . - Β΄. = 8 - . - - . - - . - Β΄. = 1
- . - Γ΄. = 1 - . - Β Α Ρ Υ Σ = 1
- . - ΑΓΙΑ = 1 - . - ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Δ΄. = 1
ΗΧΟΣ ΛΕΓΕΤΟΣ = 1

Δ Ο Ξ Ο Λ Ο Γ Ι Ε Σ = 50

1) ΑΡΓΕΣ = 17

ΗΧΟΣ Α΄. = 2 ΗΧΟΣ ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Α΄. = 2
- . - Β΄. = 2 - . - - . - - . - Β΄. = 1
- . - Γ΄. = 1 - . - Β Α Ρ Υ Σ = 1
- . - ΑΓΙΑ = 1 - . - ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Δ΄. = 2
ΠΡΩΤΟΒΑΡΥΣ = 1
ΔΕΥΤΕΡΟΠΡΩΤΟΣ = 1
ΗΧΟΣ ΛΕΓΕΤΟΣ = 1
ΗΧΟΣ ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Α΄. ΜΙΚΤΟΣ = 1
ΕΤΕΡΑ ΕΠΙ ΤΗ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΥΛΟΓΗΤΑΡΙΩΝ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ = 1
ΗΧΟΣ ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Β΄. ΜΙΚΤΟΣ = 1

2) ΣΥΝΤΟΜΕΣ = 35

ΗΧΟΣ Α΄. = 3 ΗΧΟΣ ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Α΄. = 9
- . - Β΄. = 3 - . - - . - - . - Β΄. = 4
- . - Γ΄. = 2 - . - Β Α Ρ Υ Σ = 3
- . - ΑΓΙΑ = 1 - . - ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Δ΄. = 2
ΠΡΩΤΟΒΑΡΥΣ = 1
ΔΕΥΤΕΡΟΠΡΩΤΟΣ = 1
ΗΧΟΣ ΛΕΓΕΤΟΣ = 1
ΗΧΟΣ ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Β΄. ΜΙΚΤΟΣ = 1
ΗΧΟΣ ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Β΄. ΕΙΡΜΟΛΟΓΙΚΟΣ = 1
- . - ΒΑΡΥΣ ΕΚ ΤΟΥ ΓΑ = 1
- . - ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Δ΄. ΧΡΩΜΑΤΙΚΟΣ = 1

Π Ο Λ Υ Ε Λ Ε Ο Ι = 25

ΗΧΟΣ Α΄. = 5

α) ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ
β) ΚΥΡΙΕ ΤΙ ΕΠΛΗΘΥΝΘΗΣΑΝ ( ΣΤΙΧΟΙ )
γ) ΚΥΡΙΕ ΤΙ ΕΣΤΙΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ( ΚΡΑΤΗΜΑ )
δ) ΛΟΓΟΝ ΑΓΑΘΟΝ
ε) ΠΑΣΑ Η ΓΗ

ΗΧΟΣ Β΄. = 2

α) ΔΟΥΛΟΙ ΚΥΡΙΟΝ ( ΚΡΑΤΗΜΑ )
β) ΕΙΠΕΝ ΑΦΡΩΝ ( ΚΡΑΤΗΜΑ )

ΗΧΟΣ Γ΄. = 2

α) ΚΥΡΙΕ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ( ΚΡΑΤΗΜΑ )
β) ΤΗΣ ΔΕΗΣΕΩΣ ΜΟΥ ( ΚΡΑΤΗΜΑ )

ΗΧΟΣ ΑΓΙΑ = 1

α) ΚΥΡΙΕ, ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ( ΚΡΑΤΗΜΑ )

ΗΧΟΣ ΛΕΓΕΤΟΣ = 1

α) ΑΙΝΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΕΚ ΤΗΣ ΓΗΣ ( ΚΡΑΤΗΜΑ )

ΗΧΟΣ ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Α΄. = 3

α) ΑΙΝΕΙΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ( ΚΡΑΤΗΜΑ )
β) ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΣΘΕ ΤΩ ΚΥΡΙΩ
γ) ΨΑΛΩ ΣΟΙ ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ ( ΚΡΑΤΗΜΑ )
ΗΧΟΣ ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Β΄. = 4

α) ΔΙΚΑΣΟΝ ΚΥΡΙΕ ( ΚΡΑΤΗΜΑ )
β) ΔΟΥΛΟΙ ΚΥΡΙΟΝ ( ΚΡΑΤΗΜΑ )
γ) ΕΚΕΚΡΑΞΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ( ΚΡΑΤΗΜΑ )
δ) ΕΥΛΟΓΗΣΩ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ( ΚΡΑΤΗΜΑ )

ΗΧΟΣ ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Β¨. ( ΝΕΝΑΝΩ ) = 1

α) ΤΗΣ ΔΕΗΣΕΩΣ ΜΟΥ ( ΚΡΑΤΗΜΑ )

ΗΧΟΣ Β Α Ρ Υ Σ = 3

α) ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΥΜΑΙ ΣΟΙ ΘΕΕ ( ΚΡΑΤΗΜΑ )
β ) ΠΟΥ ΠΟΡΕΥΘΩ ( ΚΡΑΤΗΜΑ )
γ) ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΝ ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ

ΗΧΟΣ ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Δ΄. = 3

α) ΚΥΡΙΕ, ΕΙΣΑΚΟΥΣΟΝ ( ΚΡΑΤΗΜΑ )
β) ΚΥΡΙΕ, Ο ΘΕΟΣ ΗΜΩΝ ( ΚΡΑΤΗΜΑ )
γ) ΕΤΕΡΟΣ ( ΚΡΑΤΗΜΑ )
……..

Κ Ρ Α Τ Η Μ Α Τ Α = 48

ΗΧΟΣ Α΄. = 8 ΗΧΟΣ ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Α΄. = 5
- . - Β΄. = 6 - . - - . - - . - Β΄. = 8
- . - Γ΄. = 3 - . - Β Α Ρ Υ Σ = 5
- . - ΑΓΙΑ = 5 - . - ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Δ΄. = 6
ΗΧΟΣ ΛΕΓΕΤΟΣ = 1
ΟΚΤΑΗΧΟΝ = 1

ΚΑΛΟΦΩΝΙΚΟΙ - ΠΟΛΥΗΧΑ ΕΦΥΜΝΙΑ & ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ = 114

1) ΚΑΛΟΦΩΝΙΚΟΙ = 75

ΗΧΟΣ Α΄. = 9

α) ΑΧΡΑΝΤΕ ΠΑΡΘΕΝΕ
β) ΔΕΥΤΕ ΛΑΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΩΜΕΝ
γ) ΕΙΣ ΤΑ ΟΡΗ ΤΩΝ ΣΩΝ ( ΚΡΑΤΗΜΑ )
δ) ΕΣΕΙΣΘΗ ΠΑΣΑ ΚΤΙΣΙΣ
ε) ΙΔΟΥ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ
στ) ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΥΙΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΩΜΕΝ
ζ) Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΒΟΑ – ΦΩΤΙΖΟΥ
η) ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΩΜΕΝ ( ΚΡΑΤΗΜΑ )
θ) ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΛΥΘΗΝ

ΗΧΟΣ Β΄. = 8

α) ΑΠΡΟΣΙΤΕ ΤΡΙΑΣ
β) ΔΙ’ ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ( ΚΡΑΤΗΜΑ )
γ) ΠΡΟΣΔΕΞΑΙ ΚΥΡΙΕ
δ) ΣΩΤΕΡ ΤΩ ΣΤΑΥΡΩ ΠΡΟΣΗΛΩΘΕΙΣ
ε) ΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΟΝ
στ) ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΙΝ
ζ) ΧΑΙΡΕ ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ
η) ΩΡΑΙΟΣ ΚΑΛΛΕΙ

ΗΧΟΣ Γ΄. = 8

α) ΔΙΚΑΙΑΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ
β) ΕΣΤΑΥΡΩΘΗΣ ΔΙ’ ΕΜΕ
γ) ΘΕΙΑΣ ΦΥΣΕΩΣ ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ
δ) ΙΚΕΤΗΣ ΝΥΝ ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΑΙ
ε) ΟΙΜΟΙ, ΨΥΧΗ ΠΑΝΑΘΛΙΑ
στ) ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΗΝ ΥΜΝΩΔΙΑΝ ΕΚΤΕΛΩΝ
ζ) ΡΑΒΔΟΝ ΔΥΝΑΜΕΩΣ
η) ΣΩΣΟΝ ΜΕ ΚΥΡΙΕ Ο ΘΕΟΣ ΜΟΥ

ΗΧΟΣ Δ΄. ΑΓΙΑ = 7

α) ΕΝ ΝΥΚΤΙ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑ ΜΕ
β) ΗΠΛΩΣΑΣ ΠΑΛΑΜΑΣ ΕΝ ΣΤΑΥΡΩ
γ) ΙΔΕ ΚΑΙΡΟΣ
δ) ΝΟΥΣ Ο ΑΓΕΝΝΗΤΟΣ ΠΑΤΗΡ
ε) Ο ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΜΑΝΑΣΣΗΝ
στ) ΣΤΩΜΕΝ ΕΥΛΑΒΩΣ
ζ) ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗΝ ΜΟΥ ΨΥΧΗΝ

ΗΧΟΣ Δ΄. ΛΕΓΕΤΟΣ = 7

α) ΔΑΚΡΥΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΓΜΩΝ
β) ΙΚΕΤΕΥΟΜΕΝ ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΣΟΥ
γ) ΚΑΘΟΡΩΣΑΙ ΣΕ ΣΤΑΥΡΩ
δ) ΟΥΡΑΝΩΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ
ε) ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΝ ΚΑΤΕΔΕΞΩ
στ) ΠΩΣ ΕΠΤΩΘΗΝ Ο ΤΑΛΑΣ
ζ) ΡΥΣΑΙ ΗΜΑΣ

ΗΧΟΣ ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Α΄. = 8

α) ΙΚΕΤΕΥΟΜΕΝ ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΣΟΥ
β) ΜΑΡΑΙΝΕΙΣ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΦΛΟΓΑ
γ) ΠΑΤΕΡ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡ
δ) ΣΤΕΝΑΞΟΝ ΨΥΧΗ
ε) ΤΑ ΠΛΗΘΗ ΤΩΝ ΠΤΑΙΣΜΑΤΩΝ ΜΟΥ
στ) ΤΑ ΠΛΗΘΗ ΤΩΝ ΠΤΑΙΣΜΑΤΩΝ ΜΟΥ ( Έτερον )
ζ) ΤΗΝ ΦΩΝΗΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ
η) ΤΟ ΤΡΙΣΗΛΙΟΝ ΣΕΛΑΣ ΔΟΞΟΛΟΓΗΣΩΜΕΝ

ΗΧΟΣ ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Β΄. = 9

α) ΑΛΑΛΑ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΩΝ ΑΣΕΒΩΝ
β) ΕΛΠΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΓΑΘΗ
γ) ΕΝ ΤΗ ΦΡΙΚΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ
δ) ΕΠΙ ΣΟΙ ΤΑΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ( ΚΡΑΤΗΜΑ )
ε) ΞΥΛΟΥ ΕΥΡΑΤΟ ΓΕΥΣΑΜΕΝΟΣ
στ) ΠΑΤΕΡ ΚΑΙ ΥΙΕ ΣΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙ
ζ) ΡΟΗΝ ΜΟΥ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ ( ΚΡΑΤΗΜΑ )
η) ΤΟ ΟΜΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ ( ΚΡΑΤΗΜΑ )
θ) Ω, ΤΗΣ ΑΦΡΑΣΤΟΥ ΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ

ΗΧΟΣ ΒΑΡΥΣ = 10

α) ΑΠΟΡΩ ΚΑΙ ΤΡΕΜΩ
β) ΕΤΟΙΜΑΖΟΥ ΨΥΧΗ ΜΟΥ
γ) ΕΤΟΙΜΑΖΟΥ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ( Έτερον )
δ) ΕΧΟΝΤΕΣ ΕΠΙ ΣΟΙ ΤΑΣ ΕΛΠΙΔΑΣ
ε) ΟΥ ΣΙΩΠΗΣΩ ΤΟΥ ΒΟΑΝ ( ΚΡΑΤΗΜΑ )
στ) ΠΕΡΙΖΩΣΑΙ ΤΗΝ ΡΟΜΦΑΙΑΝ ΣΟΥ
ζ) ΡΟΗΝ ΜΟΥ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ
η) ΣΤΑΥΡΩΣΙΝ ΚΑΤΕΔΕΞΩ
θ) ΤΡΙΑΣ ΟΜΟΟΥΣΙΕ
ι) ΩΣ Ο ΠΕΡΙΠΕΣΩΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΑΣ

ΗΧΟΣ ΒΑΡΥΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΟΣ = 1

α) ΜΗ ΤΗΣ ΦΘΟΡΑΣ

ΗΧΟΣ ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Δ΄. = 8

α) ΕΚΝΟΟΝ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑ
β) ΕΣΤΗ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗ ΚΑΤΕΠΕΣΕΝ
γ) ΜΝΗΣΘΗΤΙ ΗΜΩΝ
δ) ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΝ ΕΝ ΤΑΙΣ ΘΛΙΨΕΣΙΝ ΟΙΔΑ
ε) ΠΑΤΕΡΑ ΑΝΑΡΧΟΝ ΠΙΣΤΟΙ
στ) ΣΤΕΝΑΞΟΝ, ΔΑΚΡΥΣΟΝ ΨΥΧΗ
ζ) ΩΣ ΘΑΥΜΑΣΤΟΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ
η) ΩΣ Ο ΤΕΛΩΝΗΣ ΣΤΕΝΑΖΩ

2) ΟΚΤΑΗΧΑ ΕΦΥΜΝΙΑ ΑΓΙΩΝ = 33

ΑΓ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ
ΑΓ. ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ
ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ( 2 )
ΑΓ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
ΑΓ. ΕΥΦΗΜΙΑΣ
ΑΓ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ
ΑΓ. ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ
ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ
ΑΓ. ΜΑΡΙΝΗΣ
ΑΓ. ΜΗΝΑ
ΑΓ. ΝΕΙΛΟΥ
ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ
ΑΠΟΤΟΜΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ
ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ( 2 )
ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ
ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ
ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ( 2 )
ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΑ ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΑΣ ΕΟΡΤΑΣ
ΥΜΝΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ( 6 )

3) ΤΑ ΕΠΙΣΦΡΑΓΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ 8 ΗΧΩΝ ( ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΗ ) ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΡΑΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.

4) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ = 10

ΗΧΟΣ Α΄. = ΖΩΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΘΥΣΙΑ ( Κράτημα )
- . - Β΄. = ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ( Κράτημα )
- . - Γ΄. = ΝΟΥΘΕΣΙΑΙ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ( Κράτημα )
- . - Δ΄. = ΜΙΜΗΤΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ( Κράτημα )
- . - Πλ. του Α΄. = ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ( Κράτημα )
- . - ΠΛ. του Α΄. Πεντάφωνος = ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΤΕΛΕΙΟΤΗΣ ( Κράτημα )
- . - ΠΛ. του Β΄. = ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ( Κράτημα )
- . - ΒΑΡΥΣ ( ΓΑ ) = ΠΡΟΤΡΟΠΑΙ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ( Κράτημα )
- . - - . - ( ΖΩ ) = Η ΖΩΗ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ( Κράτημα )
- . - ΠΛ. του Δ΄. = ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΧΗ ( Κράτημα )

Α Ν Ο Ι Ξ Α Ν Τ Α Ρ Ι Α = 8

ΗΧΟΣ Α΄. ΟΚΤΑΗΧΑ
- . - Β΄.
- . - Γ΄.
ΛΕΓΕΤΟΣ
ΗΧΟΣ ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Α΄. ΠΕΝΤΑΦΩΝΟΣ ( ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ " ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ "
- . - - . - - . - ΣΥΝΤΟΜΑ ( ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ " ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ "
- . - - . - ΤΟΥ Β΄.
- . - - . - ΤΟΥ Δ΄. ( ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ " ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΑ "

Μ Α Κ Α Ρ Ι Ο Σ Α Ν Η Ρ = 3

ΗΧΟΣ Α΄. = 1
ΛΕΓΕΤΟΣ = 1
ΟΚΤΑΗΧΟΝ = 1

ΚΕΚΡΑΓΑΡΙΑ = 45

ΗΧΟΣ Α΄. = 7 ΗΧΟΣ ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Α΄. = 3
- . - Β΄. = 6 - . - - . - - . - Β΄. = 7
- . - Γ΄. = 3 - . - ΒΑΡΥΣ = 3
- . - Δ΄. = 2 - . - ΠΛΑΓΙΟΣ ΤΟΥ Δ΄. = 9
ΗΧΟΣ ΛΕΓΕΤΟΣ = 5
…………….

ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ :

1) ΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΗΣ ( ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ & ΟΡΘΡΟΥ ),
2) ΚΑΤΑΒΑΣΙΑΙ ΑΡΓΑΙ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΕΝΙΑΥΤΟΥ
3) - . - ΣΥΝΤΟΜΟΙ - . - - . - - . -
4) Ν΄. ΨΑΛΜΟΣ ΕΙΣ ΗΧΟΥΣ : Β΄. , ΠΛΑΓΙΟΝ ΤΟΥ Β΄. ΕΙΡΜΟΛΟΓΙΚΌΝ , ΒΑΡΎΝ & ΠΛΑΓΙΟΝ ΤΟΥ Δ΄. ( ΜΕ ΑΡΓΑ & ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΟΞΑ. ΚΑΙ ΝΥΝ )
5) Θ΄. ΩΔΕΣ ΚΑΝΟΝΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΕΝΙΑΥΤΟΥ
6) ΤΙΜΙΩΤΕΡΑ ΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ
7) ΠΡΟΣΟΜΟΙΑ – ΙΔΙΟΜΕΛΑ – ΔΟΞΑΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΤΕΡΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΕΝΙΑΥΤΟΥ,
8) ΤΑ ΤΟΥ ΤΡΙΩΔΙΟΥ
9) ΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ
10) ΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΑΡΙΟΥ.

ΚΑΙ ΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΙ :

1) ΒΑΠΤΙΣΕΩΣ
2) ΓΑΜΟΥ
3) ΝΕΚΡΩΣΙΜΟΣ
4) ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ
5) ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΜΕ 17 " ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ " & 250 ΠΕΡΙΠΟΥ " ΧΑΙΡΕ ΝΥΜΦΗ "
6) ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΘΕΟΥ
7) ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ .

ΕΠΙΣΗΣ, ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟΝ ΤΡΟΠΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ, 2 ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΑ ( Διαρκείας 17 – 18΄) & 2 ΣΥΝΤΟΜΑ ( Διαρκείας 8 – 9΄),
ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ ΤΟΥ ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΟΥ,
ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ « ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ ΚΡΥΨΑΝΤΑ » ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ

ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΟΠΟΙΗΣΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΡΜΩΝ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ( 591 ) & ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΝ ( 63 ) ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΜΗΝΑΙΩΝ, ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΙΩΔΙΟΥ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΝ ΣΗΜΕΙΟΓΡΑΦΙΑΝ ΠΛΕΟΝ ΤΩΝ 2000 ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΑΠ’ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ,
ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΑΛΑΝΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ & 110 ΜΑΝΕΔΩΝ Ή ΑΜΑΝΕΔΩΝ.
Συνημμένα
-Πίνακας Μελοποιήσεων.doc
(112.5 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 439 φορές
Τελευταία επεξεργασία απο Ιωαννίδης Δημήτριος την Παρ 03 Ιούλ 2009, 18:02:07, επεξεργάστηκε 3 φορές συνολικά.
Δημήτριος Ιωαννίδης
Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως
Ιωαννίδης Δημήτριος
 
Δημοσ.: 554
Εγγραφη: Τετ 21 Ιαν 2009, 11:47:12

Μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής

Δημοσίευσηαπό Ιωαννίδης Δημήτριος » Κυρ 26 Απρ 2009, 09:46:18

Παραδίδονται Μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής, από τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη Κυρ Δημήτριο Ιωαννίδη.
Η Μέθοδος που χρησιμοποιεί, είναι πρωτοποριακή και δεν εστιάζεται στο να μάθει ο Μαθητής να ψάλλει ένα Τροπάριο ή ένα Δοξαστικό, αλλά στο να έχει - και αυτό το αποκτά εγγυημένα και με αποδείξεις - την δυνατότητα, να διαβάζει με την πρώτη ματιά ή έστω με μεγάλη άνεση, ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ Μουσικό κείμενο και αν βρεθεί στα χέρια του. Και όταν λέμε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ το εννοούμε, μη εξαιρουμένων και των Δημοτικών ή Καθιστικών Τραγουδιών της Πατρίδας μας.
Ήδη αρχάριοι του Α΄. έτους των Ωδείων, μετά από δύο χρόνια Μαθημάτων ( δυό φορές την εβδομάδα και χωρίς επαναλήψεις ), έδωσαν κατατακτήριες εξετάσεις και πέρασαν άνετα στο 5ο έτος, απ' όπου πήραν όλοι τα Διπλώματά τους.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 - 48 - 24 - 725.
Δημήτριος Ιωαννίδης
Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως
Ιωαννίδης Δημήτριος
 
Δημοσ.: 554
Εγγραφη: Τετ 21 Ιαν 2009, 11:47:12

Πωλείται Φωνοαρχείο

Δημοσίευσηαπό Ιωαννίδης Δημήτριος » Σάβ 14 Νοέμ 2009, 19:03:03

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΡΧΩΝ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ Πειραιάς 14 – 11 – 09
EΛΛΗΣ 16 - Τ. Κ. 182 33
ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗΣ
ΤΗΛ. ( FAX ) 210–48–24–725
ΚΙΝΗΤ. 6946–71–71–39
Email : arxondi@otenet.gr

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Λόγω προσωπικής ανάγκης ( Έξοδα χειρουργικών επεμβάσεων κ.λ.π. ), πωλείται το πληρέστερο ίσως Φωνοαρχείο, που υπάρχει στον χώρο της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής και όχι μόνο.
Αριθμεί σύμφωνα με τον ακόλουθο πίνακα, πλήθος μαγνητοταινιών
( μπομπινών ) και κασσετών, όλων των γνωστών και Μεγάλων Πρωτοψαλτών, από τον Ναυπλιώτη και μετά.
Συνοδεύεται από το καμάρι της GRUNDIC, το Μπομπινόφωνο ΤΚ – 340, το οποίον χρειάζεται μία απλή συντήρηση ( αλλαγή στα λαστιχάκια ), λόγω κάποιων ετών παροπλισμού.
Η τιμή ανέρχεται στις 15.000 Ευρώ και μπορεί να γίνει διακα-νονισμός στο θέμα της πληρωμής.
Οι ενδιαφερόμενοι ( άτομα, Σύλλογοι κ.λ.π. ) μπορούν να απευ-θυνθούν απ’ ευθείας στα ανωτέρω τηλέφωνα.

Περιεχόμενα Φωνοαρχείου

Ταινίες, με πλήρη λεπτομερή ανά μάθημα περιγραφή :

Ναυπλιώτης : 1 ταινία 2400 ποδών πλήρης κατά τις 2 ½ εγγραφές
Πρίγγος : 1 - . - - . - - . - - . - 3 ½ - . -
Στανίτσας : 24 - . - - . - - . - - . - 46 - . -
Μαγούρης : 2 - . - - . - - . - - . - 5 - . -
Καρακάσης : 1 - . - - . - - . - - . - 1 - . -
Παϊκόπουλος : 1 - . - - . - - . - - . - 1 - . -
Διάφοροι : 2 - . - - . - - . - - . - 6 ½ - . -
Πέττας : 1 - . - - . - - . - - . - 2 ½ - . -
Παναγιωτίδης : 1 - . - 1800 - . - - . - 4 - . -
- . - : 1 - . - 3600 - . - - . - 3 - . -
Καραμάνης : 1 - . - - . - - . - - . - 3 - . -
Ταλιαδώρος : 1 - . - - . - - . - - . - 4 - . -
- . - : 1 - . - 2400 - . - - . - 4 - . -
Δεβρελής : 1 - . - - . - - . - - . - 2 - . -
Θεοδοσόπουλος: 1 - . - 1800 - . - - . - 2 ½ - . -
Χατζημάρκος : 1 - . - 3600 - . - - . - 4 - . -
- . - : 1 - . - 2400 - . - - . - ½ - . -
Κλωναρίδης : 1 - . - 1800 - . - - . - 1 - . -
Νουρεττίν : 1 - . - - . - - . - - . - 1 - . -
Ψαλτοτράγουδα : 2 - . - - . - - . - - . - 5 - . -
Ιωαννίδης : 2 - . - 3600 - . - - . - 5 - . -
- . - : 1 - . - 2400 - . - - . - 4 - . -
Πρίγγος – Στανίτσας : 1 1800 - . - - . - 4 - . -
Στανίτσας : 1 - . - 3600 με μαθήματα Βυζαντ. Μουσικής

Αναλυτικώτερα, υπάρχουν :
1) Η ταινία του Πρίγγου, περιέχει Ακολουθίες Α΄. , Γ΄. Νυμφίου και Προηγιασμένης Μ. Τετάρτης 1958 από το Πατριαρχείο.
Με τον Στανίτσα αριστερά, στον Άγ. Ιωάννη Χίων το 1957.
Με τον Χατζημάρκο στη Λάρισα και στο Βόλο το 1958.
Επίσης ότι κυκλοφορεί σε Μονωδίες του.
Η ταινία με τον Στανίτσα, περιέχει ολόκληρη, Ακολουθίες Μεγ. Εβδομάδος κ. ά. Από το Πατριαρχείο το 1952 – 1953.
2) Οι ταινίες του Στανίτσα, περιέχουν :
Ολόκληρη Μ. Εβδομάδα από το Πατριαρχείο, το 1963, με Λαμπαδάριο τον Δανιηλίδη.
Ολόκληρη Μ. Εβδομάδα, από τον Άγ. Δημήτριο Αμπελοκήπων, με επιλογές διαφόρων ετών.
Όλες τις Μονωδίες του 1961, 1962 και 1963 στην Κων/πολη.
Το Ιωβιλαίο του Πρίγγου το 1962.
Διάφορες Συναυλίες στην Πόλη το 1961 και 1963, στο Χίλτον των Αθηνών το 72 και 2 συναυλίες, για τον Μπερεκέτη ( 74 )
και Γρηγόριο το 76, καθώς επίσης και ετέρα για τους Μάρτυρας των Καλαβρύτων το 1975.
Πλήρες Τριώδιο, με ολόκληρο τον Εσπερινό και την Λειτουργία της Κυριακής της Ορθοδοξίας, για την χιλιετηρίδα του Αγίου
Όρους, το 1963, καθώς επίσης και οι Κατανυκτικοί Εσπερινοί, όλα από το Πατριαρχείο.
Πλήρες Πεντηκοστάριο, με 3 Ακολουθίες από το Πατριαρχείο.
Πλήρες Μηνολόγιο, με 7 Ακολουθίες, από το Πατριαρχείο και την Πόλη.
3) Όλα όσα έψαλλαν οι Καραμάνης, Χρύσανθος, Ταλιαδώρος, Χατζημάρκος και Κλωναρίδης, όταν εκλήθησαν στην Πόλη, καθώς
και άλλα από την Ελλάδα.
4) Η μία ταινία του Παναγιωτίδη, περιέχει σχεδόν όλο το Αναστασιματάριο, το οποίον έψαλλε, υπό τύπον μαθήματος.
5) Στους Διαφόρους, υπάρχουν Μέλη από :
Ρουσσινόπουλο, Μουτάογλου, Μήτρο, Καμπανίδη, Μαργαριτόπουλο, Τσούμαρη, Ιωσηφίδη, Μαυρόπουλο και τον Διάκονο
Αγαθόνικο Λαζόγλου.

Εκτός αυτών, υπάρχουν κασέτες, από τους :
Ακρίδα, Δασκαλούδη, Θεοδοσόπουλο , Παναγιωτίδη , Φωτόπουλο, Αστέρη, Αναστασιάδη, Τσαμκιράνη, Τριανταφύλλου Γεωργιάδη,
Νερατζή, Σουρλατζή, Παϊκόπουλου, Νανάκη, Μαϊδανόγλου, Μεϊντανά, Γιαννακάκη , Μήτρου, Κορωνιώτη, Γέμελου, Ν. Νικολαϊδη,
Κεχαγιόγλου, Κων/νου Καλλίνικου, Πετρίδη, από πολλούς άλλους παλαιούς Πρωτοψάλτες, καθώς επίσης από την Σχολή
Χάλκης του 1961 και Ακολουθίες από Ιερές Μονές και διάφορους του Αγίου Όρους.

Εν τω μεταξύ, συνεχώς εμπλουτίζεται με νέο υλικό.


ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΡΧΩΝ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ
Δημήτριος Ιωαννίδης
Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως
Ιωαννίδης Δημήτριος
 
Δημοσ.: 554
Εγγραφη: Τετ 21 Ιαν 2009, 11:47:12

Re: Βιογραφικό Κυρ Δημητρίου Ιωαννίδη, Άρχοντος Πρωτοψάλτου

Δημοσίευσηαπό Dionysios » Πέμ 13 Δεκ 2012, 08:19:13

᾿Αποκαταστάθηκε τὸ συνημμένο ἀρχεῖο στὸ παραπάνω μήνυμα τοῦ κ. Δ. ᾿Ιωαννίδη.
Διονύσιος ᾿Ανατολικιώτης, http://www.symbole.gr
e-mail: symbole@mail.com — Skype: dionysios-anat
«γηράσκω ἀεί διορθούμενος», τρίτη 11/7/2000
Άβαταρ μέλους
Dionysios
 
Δημοσ.: 3950
Εγγραφη: Πέμ 11 Σεπ 2008, 21:30:05
Τοποθεσια: ᾿Αθῆναι

Re: Βιογραφικό Κυρ Δημητρίου Ιωαννίδη, Άρχοντος Πρωτοψάλτου

Δημοσίευσηαπό Dionysios » Σάβ 12 Αύγ 2017, 12:01:54

᾿Αγαπητοὶ φίλοι τῆς "Συμβολῆς" πρὶν ἀπὸ μία ἑβδομάδα ἀκριβῶς, τὰ ξημερώματα τοῦ σαββάτου 5 αὐγούστου 2017, ἔφυγε ἀπὸ αὐτὴν τὴν πρόσκαιρη ζωὴ ὁ μακαριστὸς πρωτοψάλτης Δημήτριος ᾿Ιωαννίδης, ἕνας άκάματος ἐργάτης τῆς ἐκκλησιαστικῆς μουσικῆς μὲ τεράστιο ἔργο, ὁ ὁποῖος εἶχε τιμηθῆ καὶ μὲ τὸ ὀφφίκιο τοῦ ἄρχοντος πρωτοψάλτου τῆς ἀρχιεπισκοπῆς Κωνσταντινουπόλεως, ἐνῷ ἦταν καὶ μέλος τῶν παρόντων "Διαλόγων Συμβολῆς" (εἶχε ἐγγραφῆ μέλος στὶς 21 ἰανουαρίου 2009 μὲ τὸ ὄνομά του), ὅπου εἶχε προσφέρει ἕνα τεράστιο καὶ σημαντικώτατο ὑλικὸ ἀπὸ τὸ ἀρχεῖό του μὲ ἠχογραφήσεις, κείμενα καὶ φωτογραφίες.

Μὲ λύπη ἀναφέρω ἐδῶ τὸ θλιβερὸ γεγονὸς τῆς κοιμήσεώς του εὐχόμενος ὁ Θεὸς νὰ ἀναπαύῃ τὸν μεταστάντα καὶ νὰ δίδῃ ὑγεία καὶ παρηγορία στοὺς οἰκείους του.

᾿Απὸ τὶς πάμπολλες δημοσιεύσεις του στὸν παρόντα διαδικτυακὸ τόπο σημειώνω ἐνδεικτικῶς τοὺς παρακάτω συνδέσμους καὶ ὅποιος ἐπιθυμεῖ εὔκολα μπορεῖ νὰ βρῇ καὶ τὰ ὑπόλοιπα.

Βιογραφικό Κυρ Δημητρίου Ιωαννίδη, Άρχοντος Πρωτοψάλτου

Βιογραφικά Πατριαρχικών Ψαλτών

Φωτογραφίες Πατριαρχικών Ψαλτών

Φωτογραφίες Αρχόντων Πρωτοψαλτών Αρχιεπισκοπής Κων/πόλεως

Στοιχεῖα μουσικῆς θεωρίας

Γενική Ανασκόπηση της Βυζαντινής Μουσικής

Φανάρι, πατριαρχικός ναός, ἠχογραφήσεις

Τάξις ἀκολουθιῶν μέ ἀρχιερέα

᾿Ιάκωβος Ναυπλιώτης, διάφορες ἠχογραφήσεις

ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΠΡΙΓΓΟΥ (φωνοαρχεῖον Δημητρίου ᾿Ιωαννίδη)

᾿Ηχογραφήσεις Θρασυβούλου Στανίτσα (1910-1987)

ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ (φωνοαρχεῖον Δ. ᾿Ιωαννίδη)

Καταγωγή Καλοφωνικών Ειρμών

Χρήσιμες γνώσεις

Λογοτεχνήματα Δημητρίου ᾿Ιωαννίδη

῾Ελληνική δημοτική καί παραδοσιακή μουσική

Δημήτριος ᾿Ιωαννίδης, μελοποιήσεις

ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΥΜΝΩΔΩΝ (Βυζαντινοί Ύμνοι)

Δημήτριος ᾿Ιωαννίδης, ἠχογραφήσεις

Σημειώνω ἐπίσης ὅτι, ὅταν τὸ 2009 εἶχε γίνει μεταξὺ τῶν τότε μελῶν σχετικὴ συζήτησι, ἦταν σθεναρὸς ὑποστηρικτὴς τῆς ἀπόψεως οἱ δημοσιεύσεις τῆς "Συμβολῆς" καὶ τῶν "Διαλόγων" αὐτῆς νὰ εἶναι ἐλεύθερα προσβάσιμες στὸ διαδικτυακὸ κοινό, χωρὶς νὰ ἀπαιτῆται οὔτε καὶ ἁπλῆ δωρεὰν ἐγγραφή, πρᾶγμα τὸ ὁποῖο καὶ ἔγινε καὶ τηρεῖται μέχρι σήμερα, καθὼς μὲ τὴν ἄποψι αὐτὴ συμφώνησαν καὶ ὅλοι σχεδὸν οἱ ὑπόλοιποι. Ἂς εἶναι ἡ μνήμη του αἰωνία (καὶ τὸ ἔργο του ἐπίσης)!


ΥΓ (= ὑστερόγραφον). ᾿Εντύπωσι δημιουργεῖ τὸ γεγονὸς ὅτι τοὐλάχιστον κατὰ τὰ τελευταῖα 1 ἢ 2 χρόνια ἔχουμε μία μεγάλη αὔξησι ἐκδημιῶν ἀνὰ τὸ πανελλήνιον.
Διονύσιος ᾿Ανατολικιώτης, http://www.symbole.gr
e-mail: symbole@mail.com — Skype: dionysios-anat
«γηράσκω ἀεί διορθούμενος», τρίτη 11/7/2000
Άβαταρ μέλους
Dionysios
 
Δημοσ.: 3950
Εγγραφη: Πέμ 11 Σεπ 2008, 21:30:05
Τοποθεσια: ᾿Αθῆναι


Επιστροφή στην Βιογραφικά στοιχεῖα (θεωρητικοί, μελουργοί, ψάλτες)

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron